AMIRAH H A W A ♥ ;
ABOUT ENTRY FLAVORS REFRESH +FOLLOW HOME
Malaysia's Next Top Female Blogger!
Saturday, September 17, 2011 • 9:32 PM • 8 comments


Main Prize: Sandra Azwan ‘Baby Doll Dress’ worth RM850.00, T-Shirt illustration by Sandra Azwan, A special date with me @ DOME, Pavilion Kuala Lumpur & an exclusive fashion illustration by Sandra Azwan.

1st Prize: Sandra Azwan ‘Front Zipper Top’ worth RM550.00, T-Shirt illustration by Sandra Azwan, A special date with me @ DOME, Pavilion Kuala Lumpur & an exclusive fashion illustration by Sandra Azwan.

2nd Prize: T-Shirt illustration by Sandra Azwan, A special date with me @ Coffee Bean, Pavilion Kuala Lumpur & an exclusive fashion illustration by Sandra Azwan.


Salam 1 Malaysia, 1 Blogger.
Assalamualaikum dan hello kepada semua-semua orang.


Ok. Hawiey tahu, persaingan dalam pertandingan ini teramat sengit dan peserta pun hebat semuanya.
Tapi, setiap orang ada tarikan tersendiri. Tak salah mencuba nasib.
Tidak gitu wahai Encik Sandra Azwan?
Betul kan apa Hawiey cakap? Kan kan kan?
Kaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnn?
Ok. Jom mulakan interviu ni.












بسم الله الرحمن الرحيم







  Tell us about your blog in 70 words or less. 
(When and why you started it, how often you update, and your viewers)


Hawiey dah berblog selama, masuk tahun ini dah tahun ke-6 - akhir tahun 2006 semasa umur Hawiey 11 tahun. ! the - havoc // hawiey. ♥ :) merupakan blog yang ke-3 setelah yang pertama tu err hmm, entah. Blog pertama tu lari pergi jalan-jalan kot. Haha. Yang kedua pun... pergi jalan-jalan juga. Jalan-jalan makan angin. Diorang pergi Paris kot. Haha. Nama blog ini sendiri, ! the - havoc // hawiey. ♥ :) mengambarkan diri Hawiey yang sebenar. Tujuan Hawiey serius dalam berblog adalah untuk suka-suka. Bukan untuk dikenali ramai, dan bukan juga menjana pendapatan sampingan dan juga bukan untuk mengejar trafik semata-mata.  Kekerapan Hawiey update blog, 3 entry untuk 1 minggu. Blogging pada Hawiey bukan sesuatu obsesi. Blogging pada Hawiey adalah salah satu teknik untuk belajar, berkongsi ilmu, mempertingkatkan pengetahuan dan memperbaiki kelemahan diri dalam macam-macam segala aspek.  Kandungan blog Hawiey bebas. Sehari viewers dalam 200-300 orang sahaja. 


ps ! the - havoc // hawiey. ♥ :) telah dipilih sebagai featured blog dalam Majalah Remaja isu 1 September 2011.  :)
ps II ;  opps. dah lebih 70 patah perkataan ni. Tak apa ke? Hik hikk.






What is your personal style?


Gaya peribadi? Hurm. Tak ada perempuan / gadis / wanita yang tidak sukakan kecantikan dan fesyen. Style Hawiey lebih kepada gaya yang tidak ' terlebih ' dan yang sesuai dengan keadaan. Lebih senang bergaya dengan pakaian yang sopan sebenarnya. Lebih sopan, lebih baik. Tapi Hawiey juga mempraktikkan konsep " Mix & Match " dan juga " Up-to-Date " dalam pemakaian harian. Hawiey seorang yang simple sahaja senang cakap. Suka pakaian ' night-market' branded dan semestinya bundle. Apa yang kelihatan cantik dan bagus walaupun murah, itulah pilihan Hawiey. Untuk kelihatan bergaya, tidak memerlukan wang yang banyak, atau yang berjenama hebat. Hawiey hindari 'unmatching colour' sebab pada Hawiey, ia nampak buruk. Hawiey meminimakan pemakaian tumit tinggi sebab Hawiey dah sedia tinggi - 167cm. Mekap bukan satu kepastian buat Hawiey. Mekap ala-kadar menyenangkan diri sendiri dan orang sekeliling. Tidak perlu menepek bedak 4 inci tebal semata-mata untuk kelihatan putih. Hitam itu menawan ok? Mencuba sesuatu yang baru dalam pemakaian adalah sesuatu perkembangan yang bagus apabila meningkat dewasa.



A picture of you in one of your favorite outfits:


Bila Hawiey kata Hawiey senang dengan pakaian yang sopan, memang Hawiey maksudkan.  Okeh? Haha.





[ picit Ctrl + Right Clicked pada gambar untuk nampak lebih jelas ]




Tengok. Pusing-pusing Kota Melaka pun pakai jubah ok? Warna kuning lagi.
Jangan main-main dengan Hawiey. Haha.






Are you the next Malaysia’s Top Female Blogger 2011? Why?

Adakah Hawiey? Mungkin YA, mungkin TIDAK. Soalan yang memerlukan imaginasi tinggi, keyakinan diri dan jawapan yang logikal. Hurm. Tidak salah mencuba nasib untuk menentukan sejauh mana kebolehan kita dan sejauh mana kemampuan kita untuk berdiri teguh. Dari sini, kita dapat lihat siapa diri kita yang sebenar. Hawiey teringin untuk menjadi inspirasi dan mengilhami orang lain sedaya yang mampu. Jadi, ya, Hawiey rasa Hawiey adalah Malaysia's Next Top Female Blogger kalau itu yang diiktirafkan oleh para juri dan kalau diberi peluang. Hawiey mempunyai personaliti yang kuat, perhaps? Jadi, ini adalah platform untuk Hawiey menonjolkan diri dan mengetengahknan bakat yang ada pada Hawiey.




I love to read ‘Life with Sandra…..’ because? 


Sandra Azwan mempunyai tarikan yang tersendiri. Seorang yang kreatif dengan lukisan yang unik dan tersendiri, berpengetahuan luas, berprofesyen, dan berani melakukan apa yang orang lain tak berani adalah tunjang utama kenapa Hawiey suka baca "Life With Sandra.....". Setiap apa yang Sandra Azwan tulis, merupakan sebahagian inspirasi dan mempunyai efek kepada segelintir blogger. Bakat Sandra Azwan lain daripada yang lain. Saya suka melihat perkembangan kehidupan seorang pereka fesyen. Pendek kata, "Life with Sandra....." merupakan satu aspirasi dan inspirasi kepada dunia fesyen.














PASTFUTURE



Hate me? Click here.








WELCOME ;


Amirah Hawa. 20 years old. IIUM, Gombak.

Advertorial ll Product Review ll Events

 photo fb-t_zps1328608a.png  photo twitter-m_zps4bdc2ed3.png  photo etsy11_zps7384d8a3.png

 photo etsy-g_zpsc410ae68.png  photo mail-o_zpsbdecab00.png

FOLLOWERS ;






CHIT CHAT ;



ASK.FM ;



FEATURED ;

Majalah REMAJA 1 September 2011
 photo 310184_10150295658630902_49858780901_7782249_7975350_n_zpsba306029.jpg


ARCHIVE ;

Wordless Hari Raya.
Wordless Wednesday # 1
Karnival Walk With Me 2011.
Al-Kisah Adinda Milano Evans'.
Dutch Lady Milk Election 2011.
Hawiey Tak Pandai Ber-Twitter.
Selamat Hari Ibu, Mama !
Happy Birthday Hawiey! ♪
Penyakit Itu Penghapus Dosa.
Malaysia's Next Top Blogger!