AMIRAH H A W A ♥ ;
ABOUT ENTRY FLAVORS REFRESH +FOLLOW HOME
Hawiey Tak Pandai Ber-Twitter.
Monday, May 16, 2011 • 1:49 PM • 9 comments



Salam 1 Malaysia, 1 Blogger.
Dan hello kepada para hadirin dan hadirat. Haha.


Jadi, hurm rasa-rasanya semua dah tahu apa kebendanya menatang si Twitter ni.
Twitter ni boleh sama diibaratkan sebagai, satu benda yang boleh buat kita OBSES.
Twitter juga banyak kelebihan dan keburukannya yang dapat disenaraikan.
( ceh. ayat yang selalu aku guna dalam karangan. HAHA. )


Dan, persoalannya sekarang, berapa ramai Blogger yang menggunakan Twitter?
Bagi aku, rasanya, tak perlu nak berbicara dah pasal berapa ramai Blogegr yang guna Twitter.
Rata-rata Blogger sering menjadikan Twitter sebagai medium untuk mereka ping blog / entry terbaru mereka.
Tak kurang juga Blogger yang letak Status Tweet di header mereka. Kreatif juga kan?


Aku, err tak guna Twitter walaupun aku ada benda alah ni. Kenapa?
Err. Entah. Aku masih tak nampak apa ke-sedap-an bermain Twitter ni dan apa fungsi Twitter yang sebenarnya. Jadi, aku tak dapat nak mendalami ilmu ber-Twitter. Haha.
Tapi, kata Blogger yang ada Twitter dan suka guna Twitter, katanya, benda yang paling best adalah bila kita ber-tweet dengan Artis dan Artis tersebut balas Tweet mereka. Erk. Best ke? Humph. Best kot.





Tapi, ada satu benda yang wajib korang tahu tentang Twitter.
Mengikut kajian bla bla bla, paling ramai dan suka dengan Twitter ni adalah, tak lain dan tak bukan si Golongan Artis. 
Perghh! Bau telor! Bukan main meriah lagi mereka ber-tweet. Followers ribu-riban gitu.
Mana tak syoknya para blogger bila Artis balas tweet mereka. Ye lah. Dalam 1 masa, bukan sorang dua yang tweet artis itu. Si artis tu pon bukan ada banyak masa nak balas ape ke kan?
Sibuk dengan shooting lah, photoshoot lah, nak attend rancangan itu ini lah. Kan kan?


Cakap pasal Twitter aku pula. Twitter aku, err dah lama pun hidup pun.
Cakap pasal followers Twitter aku pula, erk, adalah dalam 5 followers saje. Haha.
Aku tak tahu siapa yang follow aku tu. Sebab, Twitter aku tak ada apa yang menarik untuk di-follow kan.
Kekadang, aku follow jugak orang itu ini, tapi hanya sekadar follow saje lah.
Aku ni kan budak kampung, ibarat katak di bawah tempurung.
Manalah aku pandai guna Twitter bagai ni. Haha.


Erk. Korang pandai guna Twitter tak? Heee~


Tekan gambar di bawah ini untuk ke Twitter @Hawieyy. Weheeeeee~


PASTFUTURE



Hate me? Click here.








WELCOME ;


Amirah Hawa. 20 years old. IIUM, Gombak.

Advertorial ll Product Review ll Events

 photo fb-t_zps1328608a.png  photo twitter-m_zps4bdc2ed3.png  photo etsy11_zps7384d8a3.png

 photo etsy-g_zpsc410ae68.png  photo mail-o_zpsbdecab00.png

FOLLOWERS ;






CHIT CHAT ;



ASK.FM ;



FEATURED ;

Majalah REMAJA 1 September 2011
 photo 310184_10150295658630902_49858780901_7782249_7975350_n_zpsba306029.jpg


ARCHIVE ;

Selamat Hari Ibu, Mama !
Happy Birthday Hawiey! ♪
Penyakit Itu Penghapus Dosa.
Malaysia's Next Top Blogger!
Royal Wedd - Jangan Terlalu Obses
Islam Dihina Lagi.
Fenomena Hantu Kak Limah.
Hawiey Nak Berhenti Berblog.
Fenomena Doodle Dodol.
Moral Blogger Malaysia Rendah.