AMIRAH H A W A ♥ ;
ABOUT ENTRY FLAVORS REFRESH +FOLLOW HOME
Sambutan Earth Hour 2011.
Saturday, March 26, 2011 • 3:54 PM • 0 comments





Wah. Earth Hour? Apakah?

Earth Hour adalah satu global event yg di organisasi kan oleh WWF which is also known as World Wildlife Fund dan diadakan pada setiap Sabtu terakhir dalam bulan Mac. Event ini menyeru setiap lapis masyarakat yang menyokong aktiviti ini agar menutup semua suis elektrik selama satu jam dalam usaha meningkatkan kesedaran semua pihak bertindak terhadap perubahan klimaks. Tahun ini, program Earth Hour akan berlangsung pada 26hb Mac 2011, jam 8.30p.m. - 9.30p.m. Kempen ni merupakan acara tahunan yang disertai oleh, boleh dikatakan hampir semua penduduk bumi ni dan dianjurklan oleh Tabung Alam Sedunia, WWF. Earth Hour telah dikendalikan oleh WWF Australia dan Sydney Morning Herald pada tahun 2007 dan mendapat sokongan dunia pada 2008.

Okeh, jelas kah penjelasan tu, wahai pembaca? So sekarang, aku nak promote kempen Earth Hour ni.
Banyak kelebihan nya sebenarnya. Untuk siapa? Untuk kita jugak lah ok?
Oleh itu, hawiey menyeru kepada semua manusia, haiwan, bunga, pokok segala bagai, sila hargai kempen ini.


Kempen ini bukan sekadar menutup segala suis elektrik selama sejam sahaja.
Tapi lebih kepada untuk menimbulkan kesedaran mengenai pemanasan global yang sedang kita alami ni.
So, selama sejam ni, korang pikir-pikir lah tentang dunia usang kita ni.
Fikir apa yang buat bumi ni semakin nazak?
Fikir apa yang dapat kita lakukan untuk bumi ni kekal subur?
dan fikir, salah siapa bumi ni menjadi kusam dan usang serta nazak?






Malam ni, start 8.30malam hingga 9.30malam, aku nak korang bertakafur dalam gelap dan fikir semua tu.
Boleh, boleh dan boleh lagi? Boleh kan?


Dan, doa aku, mudah-mudahan apa yang kita akan lakukan pada malam ni sebahagian sumbangan kita untuk menyelamatkan bumi kita. Ini bumi kita, kalau kita tak jaga dan pelihara, siapa lagi kan?







PASTFUTURE



Hate me? Click here.








WELCOME ;


Amirah Hawa. 20 years old. IIUM, Gombak.

Advertorial ll Product Review ll Events

 photo fb-t_zps1328608a.png  photo twitter-m_zps4bdc2ed3.png  photo etsy11_zps7384d8a3.png

 photo etsy-g_zpsc410ae68.png  photo mail-o_zpsbdecab00.png

FOLLOWERS ;






CHIT CHAT ;



ASK.FM ;



FEATURED ;

Majalah REMAJA 1 September 2011
 photo 310184_10150295658630902_49858780901_7782249_7975350_n_zpsba306029.jpg


ARCHIVE ;

Kejohanan Balapan & Padang MSSD.
Planet Baru - Kiamat 2012 ?
Contest Beautiful Eyes by Tennielicious.
Blogger Finally Gets An Overhaul.
flavors.me - senarai networks?
pink-nya !
oh, oh dan oh ! FACEBLOG?
pendakap gigi - keperluan atau trend ?
valentine's day VS maulidur rasul.
aku dan high heel !